jump to navigation

Apa Yg Anda Fikirkan? 24 January 2007

Posted by amokdemanis in Hot Tips.
trackback

sharegm.jpg Salam pembaca mynexttrip semua,

Post kali ni saya nak share sikit tips yg saya dapat semalam. Separuh hari semalam ada sesi dgn GM saya dari KL (sorang perempuan yg penuh sifat keibuan). Sgt menarik pada saya. Jom cuba buat skrg ni:

1. Dapatkan sorang partner. Suruh dia pejam mata & bertenang. Suruh dia layaan je perasaan dia (follow the flow)… ready?
2. Baca LIST A kat bawah. Setelah selesai, tanya apa dia rasa.
3. Baca LIST B kat bawah. Setelah selesai, tanya apa dia rasa.
4. Lepas buat, share la dgn pembaca mynexttrip semua apa hasilnya? Kalau anda sendiri jadi bahan experiment lagi best. Anda dpt rasa apa yg saya maksudkan ni. Cubelah!

LIST A:
PERANG…..KEBULURAN…..TSUNAMI…..KEMATIAN…..MAYAT BUSUK…..KANSER…..ACCIDENT…..KENA TUMBUK…..JATUH TANGGA…..TERSEMBAM…..

LIST B:
Laut biru…..Ikan2 berenang…..Angin sepoi…..Sawah padi…..Gadis Sopan…..Bunga2 mekar…..Bangau terbang…..Langit biru…..Bintang Berkerlipan…..Matahari menyinar…..

Reality Check:
1. Apa perkara terakhir yg dia fikirkan lepas test ni? Negatif ke Positif?
2. Hanya dgn ubah kata2 yg simple je kita dah boleh berubah kan? Amazing kan? Apatah lg kalau kita ubah byk benda lain di sekeliling kita. Fikirkanlah…
3. Boleh guna teknik ni utk tukar mood time tgh down.

Setuju tak?

-Amok-

Bakal muncul… Sehari di Serikin, Sarawak.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: