jump to navigation

Bersama Cinderella di Lahad Datu 5 April 2007

Posted by amokdemanis in Santai-Lite.
trackback

Salam ceria๐Ÿ˜€ ,

Hari ni saya di Sabah. Ada meeting. Last sekali dtg Sabah, ujung Februari lepas. Syok la dtg Sabah ni. Saya tetap tak jemu2 walopon dah berkali2 dtg sini. Jadi, kepada yg tk pernah dtg sini, pahatkan di minda yg suatu hari nanti musti datang ok.. hehe.

Memandangkan meeting jek dari pagi tadi, saya nak tunjuk foto ni jek utk tatapan umum. Ni amik masa singgah kat Lahad Datu masa nak gi Danum dulu (Feb,2007). Kreatif la org Lahad Datu. You rock guys! Enjoy..

lahad-datu1a.jpg…..lahad-datu1b.jpg

Mujur bukan ringgit-derella.๐Ÿ˜‰

Reality Check:
1. Kreativiti ada di mana2. Terpulang kpd cara kita melihatnye.
2. “The traveller sees what he sees. The tourist sees what he come to see.” G.K.Chesterton, writer. Be a traveller.
3. “Chance favors the prepared mind.” Louis Pasteur, Chemist.

Sabah mmg ada umph! Apa kata anda?

-Amok-
Visit Malaysia Year 2007.

Akan datang: Tengok la kalo saya sempat ke Kundasang esok, saya akan cerita nanti. Mungkin gak saye nak naik keretapi kat Beaufort to enjoy the sceneries.

Comments»

1. jeff - 5 April 2007

bro .. kirim sayur sepuloh kilo

2. amokdemanis - 5 April 2007

jeff: hahak.. no problem! kat bwh tu tgh ramai org tgh dok jual sayur. tibe2 jek muncul..lama x dgr citer?

3. AdieJin - 5 April 2007

Budak ni kerja berjalannnn jer… Kena sampuk Jin baru tau.

4. amokdemanis - 5 April 2007

adiejin: oo yeke ada sampuk jln? simpang malekat 44. hehe..

5. akirasuri - 6 April 2007

salam.

mahu senyum saja baca entri ini๐Ÿ™‚

6. payakubor - 6 April 2007

kundasang..emm..kat situ pun boleh tahan cantik. Sejuk. Sayur murah-murah. Teringin aku nak ke sabah lagi sekali tapi apakan daya..soru pun selalu miss

7. amokdemanis - 6 April 2007

akirasuri:๐Ÿ™‚

payakubor: oo..dah penah gi? nanti tengok sempat ke tak ni..hehe.

8. fiqroorganisma - 6 April 2007

xtau nak komen pe. hahahhahahah

9. zahiramli - 6 April 2007

Lahad Datu? Ini Tempat Tinggal Awek Lama Ni. Hehe

10. amokdemanis - 7 April 2007

fiq: eh name baru ke? ehehhe..

zahiramli: rajin tul dia tekan “shift”. hehe.. agaknye tgh tergezut kot ni?

11. wenkt - 7 April 2007

yup.. wan setuju sgt pasal ur comment abt lens kat my blog tu.. tapikan.. lens wan sekarang terhad sgt…sampai 55je. tak leh pi jauh… sebab tu nak cari lens yg sampai 300mm.. at least boleh skodeng.. wan punya memory card skrg support till more than 1000 pics (sampaikan display tulis 999 = sbb display 3 angka je)… tapi wan faham sgt.. wan suka CANDID actually, ambik snap 100 kpg, pilih 4 keping utk blog.. anyway, mmg wan nampak point anda.. tiap kali travel, wan prefer baca dan faham sejarah bandar tersebut.. kemudian abadikan dalam gambar… kira 60% sejarah, 40%gambar.. bukannya 90% ambik gambar, tapi tak faham apa apa pasal satu2 bandar / tempat.

12. amokdemanis - 8 April 2007

wenkt: oo..gitu. takpe the decision is yours alone. maybe wan mmg perlu sgt bende tu time ni kan.๐Ÿ™‚ setuju dgn idea wan. kalo nak amik foto jek, baik tengok kat fotopages. heheh.

13. zahiramli - 10 April 2007

Hehe Tgh Dok explore ni

14. Mik - 11 April 2007

Mok,

Sekarang ni kat mana plak?

15. akirasuri - 12 April 2007

salam.

hai cik abang. mana pergi. bersarang dah rumah dia ni.
haaaacchuuumm!!
ha ha ha.

16. amokdemanis - 12 April 2007

zahiramli: betul.. ni baru sempat tengok blog. nanti update k.
mik: kat KL. busy betul dgn kursus ni ha. harap2 sempat update.
akirasuri: hehe.. aduish..

17. bintang - 13 April 2007

Sabah mmg ada umph!

Setuju. Ada banyak tarikan semulajadi kat sana. Baru sekali berpeluang ke Sabah, itu pun waktu belajaq dulu, ada family angkat kat Semporna. Insyaallah tahun ni nak ke sana lagi. Harap2 kali ni dapat pi Mabul/Sipadan. Dulu tak dibenarkan sebab kes culik tu tak habeh cerita lagi.
Dok usha usha tiket murah, maklumlah poket tipis. Tak dak duit nak naik Mas๐Ÿ™‚

18. amokdemanis - 13 April 2007

bintang: ambooi..siap ade family angkat tuh.. kalo gitu, bole singgah nanti.. hahak. betul jugak kan? saye pun tak penah pi lg sipadan. nampak mcm mencabar jugak. tengok nanti kena plan betul2 nak ke sana sbb jauh sikit dari KK. hmm.. saya pun jgn harap nak naik MAS kalo duit seniri.๐Ÿ˜€

19. bintang - 14 April 2007

Sila lah singgah. Mereka tu baik sangat. Walaupun dah lama program tu habis, kami tak pernah terputus hubungan. Selalu call, sms. Sebab tu lah nak ke sana lagi.

Dulu saya naik bas dari KK-Smporna. Tersiksanya.๐Ÿ˜€. Tak sangka perjalanan tu 13jam lebih. Masa balik, naik MAS, Tawau ke KK.
Masa tu tak dak direct flight KL-Tawau.
Sekarang dah senang, dari LCCT terus ke Tawau.

Kalau nasib baik boleh dapat offer airasia KL-Tawau RM190 je pi balik+tax๐Ÿ™‚ Tapi kena plan awai2 la. Tu yang sayang kat air asia walaupun ramai yang kritik. Depa bagi peluang untuk orang2 kurang duit macam saya berjalan๐Ÿ˜€.

20. amokdemanis - 15 April 2007

bintang: oo gitu.. baktisiswa le ni kut? huish.. 13 jam tu mmg siksa. miri-kuching pun dlm 14 jam. tapi saye penah dgr cerita ja la. x penah coba. hehe..kalo nak pi pun, musti saya naik airasia la..’now everyone can fly’.๐Ÿ™‚ alaa..buat apa2 pun org akan kritik. yg pasti, drp 1 flgt – skrg dah 100 flgt. baru 5 thn. hmm.. (saya penah pi talk by dato’ tony – best – orgnye mmg jenih down to earth)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: