jump to navigation

Bicara Hotel: Nikko KL 20 April 2007

Posted by amokdemanis in Hotel.
trackback

nikko1c.jpg Jumpa lagi,

Hari ni kita bicara hotel kejap ok.. dah lama tak cakap pasal hotel. Hotel Nikko KL. Jom..zeeiisss

Last sekali singgah kat sini pada hujung tahun 2006. Hotel dari negara matahari terbit ni tak le terlalu oriental pun. Sebenarnye dekorasi dalaman die berasaskan Inggeris Klasikal – ada wallpaper – cadar bunga2 – kemasan emas etc. Lebih kurang sama dgn Mandarin Oriental. Saya sgt2 berharap hotel ni letak bunga sakura ke etc dlm bilik..hehe.

Pun begitu, susah jugak nak book hotel ni. Maklum je la, hotel ni musti pilihan utama org Jepun yg dtg Malaysia (tolong kaum). Staff JAL (Japan Airlines Systems) pun stay kat sini. Dahtu lokasi dia yg tak jauh dari KLCC mmg mampu menarik pengunjung. Citibank pun berkembar jek dgn hotel ni.

Yang paling menarik, staff berbangsa Jepun kat hotel ni akan bercakap Bahasa Melayu dgn kita. Saye mmg impress sgt masa tu. Ada le pelat2 dia. Tapi tu yg buat lebih cute. Hehe.. Dahle saya mmg minat Japanese /Chinese look (hmm..pandai betul dorang ni buat bisnes)😉

nikko1a.jpg…..nikko1b.jpg

Sinopsis Hotel:
Lobi: Menarik gak. Tampak mewah. Cuma lebih bagus kalo siling lebih tinggi. Tak le impressive sgt.
Servis: Staff yg mesra, comel dan welcoming.
Bilik: Classical English. Iron, meja tulis, sofa, bathtub, shower – ada.
Kekurangan: Internet kene bayar RM68/day. Mahal tul.
Makanan: Mcm hotel2 lain. Breakfast tak sempat amik sbb terkejar2 nak gi meeting dgn Board.
Kadar: Mcm yg saya duduk tu – Std Rate: RM 655+/night. Tapi corp. rate: RM300+ jek.
Extra: Kolam, Gym dll.

Reality Check:
1. Kekuatan Nikko adalah sebab support yg tak berbelah bahagi drp rakyat Jepun sendiri yg dtg ke Malaysia.
2. Lokasi hotel ni pun baik. Dah lama ada kat situ sebelum wujudnya KLCC.
3. “Luck is when preparation meets opportunity,” Pierre Elliott Trudeau

Jom Outing:
National Water Festival Labuan
(1 – 6 May 2007)
Email : mtpl@labuantourism.com.my.
Website : www.labuantourism.com.my
(a) Rolex IGFA International Game Fishing Tournament
(b) Cross Channel Swimming Challenge
(c) Labuan International Extreme Kayak Challenge
(d) Round Island Kayak Challenge

Ade komen? Hehe..

-Amok-
Visit Malaysia Year 2007.

Soon: Ahad-Khamis ni saya ke Labuan. Ada kursus lagi. Kene melawat warehouse jugak. Nanti saye share apa yg menarik kat sana k.

Comments»

1. zahiramli - 21 April 2007

“Dahle saya mmg minat Japanese /Chinese look”

-Hang pun sama taste ngan aku lah

2. Hakim Dirani - 21 April 2007

Saya kalau bab-bab hotel ni tak gheti sangat, tapi nampak menarik ja anda cerita.

3. bintang - 21 April 2007

Tak banyak pengalaman dengan hotel. Tapi penah laa lunch kat Nikko KL. Bos bawak pi untuk bincang pasal iklan/sponsorship dengan wakil dari sebuah media (akhirnya tak jadi pun planning tu)

Saya cuma order nasi goreng. Bila dah keluar dari situ bos saya gelakkan saya- “hang ni orang belanja, makan lah yang tak pernah rasa, ini makan nasi goreng je….”
=^.^=

4. akirasuri - 22 April 2007

huhu. oh! dia suka gadis-gadis bermata sepet ek😀

5. mohdismail - 22 April 2007

Internet kene bayar RM68/day

uiyooo…baik lepak cc kalau camtu…

he he

6. wenkt - 23 April 2007

dulu slalu pi Nikko gak.. then dari situ tak reti pi KLCC.. then naik Putra LRT. dah la pi dgn 2 adik.. abih RM4.20 untuk tambang pi balik.. padahal satu stesen je. hahaha

7. Fuad - 23 April 2007

Suka la cik Kira yerk.. Hahak.

Aku pon suke sgt kalo kol company2 jepon, pastu awek jepun yang keje tukang angkat telefon tu ckp omputih.. gelak jek.. Lawak pon ada..comel pon ade.. Ko xdek projek kene pegi jepun ke bro?

8. jeff - 25 April 2007

orang Jepun bercakap Melayu. hmm .. kalau ada peluang aku nak cakap camni kat diorang ..

“Nippon san. Duru-duru, itu orrang Nippon datang Marraya, keparra potong. Banzaiiiiiiiiii”

9. amokdemanis - 25 April 2007

zahiramli: oo..gitu ka? maknenye kite rival la? ehehe.. takpe, we share the cake k..😉

hakim dirani: saya pn tak reti dulu2. takpe, when the time comes.. boleh rasa. sebenarnye common sense jek. mcm dok dlm bilik kat umah. just be yourself.. hehe..

bintang: hahaha.. saya pun gitu kalo kene order. dahtu, kat hotel, nama mknn bukan main sedap dan panjang lebar. bile oder..laa macam tu je? ehehe.. (contoh: grilled assorted ribs in potato with long beans served with fresh kashmeer virgin olive oil = faham maksud saya kan? hehe..)

akirasuri: eh..sukenye die..😀

mohdismail: eh..betul jugak tu bro. heheh.. tp bila dok kt dlm hotel, mmg tak ingat ada CC. mujur bole claim. hmm..

wenkt: hmm.. loaded tul dia. musti ayah belanje kan? tu la.. die lagi tau pasal negara org drp ibu negara sendiri.. hehe.. (takpe, nanti kalo nak ke Euro countries, i’ll find you).

fuad: aku nak pegi jepun? takde kene ngene lg buat masa ni bro. hehe..kalo LNG ade la byk deal ngan korea/jepun etc. takat ni mahir local dulu. nanti2 aku venture ke luar plak..pelan2..haha..

jeff: hahahh..patriotik tul member kite ni. tp aku tetap sukakan oshin.. heheh.

10. hayad - 29 April 2007

fuh, baru dapat bc abeh segala entry awak yg lps2….

11. amokdemanis - 30 April 2007

hayad: welcome back.. lama tul x dgr cerita sejak bertugas nih..😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: