jump to navigation

Ketuk Pintu Hati… 21 September 2007

Posted by amokdemanis in Hot Tips.
trackback

Salam Ramadhan, 

esq1
Pak Rashid, Pak Rinaldi, Pak Amok, Pak Aminul & Pak Andi. Semuanya presenters kecuali yg ditengah.😀

Hari ni lari sikit drp China. Kita balik ke KL jap ok.😉 Minggu lepas saya rasa mcm baru temui hidup baru lepas gi kursus E.S.Q: Emotional + Spiritual Quotient kat Hotel Renaissance, KL. Hebat betul impak kursus ni. Superb!

Sejak saya kerja, dah lebih 40 kursus yg saya pergi. Tapi yg ini mmg betul2 bagi kesan maksima. Stephen Covey pun tak se-power ni.

Saya salute sgt2 kat Pak Ari Ginanjar Agustian & Crew dari Indonesia. Terima kasih kerana bagi saya betul2 fahami erti kehidupan.😥 .huk.. huk.. Presentation+ Multimedia+ Muzik+ Aktiviti2 semuanya cukup mantap. Pendekatan yg diguna lebih kurang cara Harun Yahya.

Sepanjang 3 hari, kita diajak meneroka alam Emosi & alam Spiritual. Tak cukup dgn tu, kita juge dibuai dgn lawak jenaka & aktiviti2 ceria. Tapi, dgn tiba2 jek kita boleh menangis teresak2. Sungguh luar biasa (sebut la ikut slang Indon🙂 ).

Kepada semua pembaca blog, saya dgn seikhlas hati really.. really.. really encourage anda utk pergi ke kursus ni. Iye, walopon guna duit sendiri. Pasti tak rugi. Masa kursus, bukalah minda, hati & rohani. Just follow the flow. Lepas register sekali, kita boleh join program2 alumni dgn percuma. Nak tau lanjut, klik di sini: http://esq.com.my/v1/

esq2
Drp 250 peserta, saya jek yg dpt sejambak bunga ni. Hehe.. tuah badaan..

Sesoai benar sebab habis jek kursus 3 hari, terus Ramadhan. Lepas kursus, saya rasa mcm baru balik dari Haji. Sungguh! Syukur sgt2 sbb Ramadhan kali ni pastinya berbeza.

Reality Check:
1. Mari kita byk2 beristighfar dlm bulan Ramadhan ni.
2. Bacalah dgn nama Allah. Bacalah.. Bacalah.. Bacalah..

Semoga jumpe lagi,

-Amok-

Next week: nak cerita pasal trip ke Singapore & MATTA Fair.

Comments»

1. akirasuri - 21 September 2007

awak!
sengeh besar nampak :p

oh oh!
itu bunga dari gadiskah😀

2. arsaili - 23 September 2007

control jer dlm photo tuh..ehehe

3. Niza Rejab - 24 September 2007

hehehe…dapat bunga tu cam dalam wedding oputih ker….
diaorang baling bunga… tup-tup….eh…ter dapat lak bunga tu….
hehehehe…..
so, meaningnya…next wedding is the one who get the flower….
ye ker..?
hehehehe

4. amokdemanis - 25 September 2007

akirasuri:😀 hehe.. tu senyum lepas kena ‘basuh’. ikhlas tuh.. hahah.. tp mmg rule kursus tu kena senyum 2cm kiri-kanan. bunga tu biarlah rahsia😉

arsaili:
hahah.. that’s a real me la. ikhlas tuh.. hehe.

niza rejab:
bunga tu biarlah rahsia😉 eh tp kalo dpt bunga leh kawin besh gak tuh.. hihi

5. Tawfiq Arif Ahmad - 3 October 2007

Salam..PAGI!!!..Pak Amok, saya pernah ikuti kursus ESQ.Angkatan ke-4.Tak sangka pulak terjumpa orang yang sama ikut kursus ni.Ya, ESQ memang sangat lain dari yang lain.Even lain dari Anthony Robins.Sangat berkesan.Ia bawa kita melihat kehidupan ini dari perspektif yang berlainan.Menggerakkan kita menggunakan tenaga yang berbeza tapi benar, melalui jalan yang berlainan tapi lurus.Selamat berkenalan.

6. jeff - 5 October 2007

ok bro .. mmg kau ada gaya nak capai cecita CEO kau tu ..😀

7. bintang - 12 October 2007

Selamat Hari Raya Aidilfitri

8. jeff - 16 October 2007

tak beraya ke ?

apa pun .. maafkan salah silap aku ya. Selamat Hari Raya

9. Fuad - 16 October 2007

Selamat Hari Raya bro.. Harap dimaafi segala dosa sesama insan..

10. KNizam - 6 November 2007

wahhh best juga di sana ya🙂

11. badeq - 11 November 2007

amok & tawfiq..PAGI…saya esq angkatan ke 8..hehe..salam semutt..muah2

12. jeff - 1 December 2007

apa dah jadi dgn member aku ni. hilang ke mana ..

13. Nizarejab - 16 January 2008

:-)…hellooo…. n hai…..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: